KARS AYTEN HANIM'IN MUTFAĞI EKMEK AŞI
Malzemeler:
500 gr. Kuru Kayısı
Lavaş Ekmeği
1 Adet Kuru Soğan
2 Kaşık Tereyağı
Yapılışı: Kuru kayısılar tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. Ekmekler küp küp doğranarak servis tabağına alınır. Haşlanan kayısılar püre haline getirilir. Kayısı püresi sıcak sıcak ekmeklerin üzerine dökülür.
Soğanlar yemeklik doğranır ve tereyağı eklenen tavada pembeleşene kadar kavrulur. Kayısı püresi ile kaplanan ekmeklerin üzerine gezdirilir.
Ekmek Aşı servise hazırdır.
KARS AYTEN HANIM'IN MUTFAĞI EKMEK AŞI
Yazar
Etiketler:
Kars,
KARS AYTEN HANIM'IN MUTFAĞI EKMEK AŞI
delicesine
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder