İZMİR BİLKAY HANIM'IN MUTFAĞI ŞAMBALİ
Malzemeler:
500 gram irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
250 gram tuzsuz badem.
Şerbetinin yapılışı:
3 su bardağı suyun içine 3 su bardağı şekere ilave edilir. Şeker eriyene kadar
karıştırılıp kaynatılır. Kaynayınca yarım limon suyu sıkılır. Şerbet soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Derin bir kap içinde 500 gram irmiğin üzerine 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı toz şeker karıştırılır. Ardından 2 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilya ilave ettikten sonra 5 dakika durmaksızın çırpılır. Daha çıtır çıtır ve karamelize olması için yağlanmış bir tepsi içine 1 yemek kaşığı un serpilir. Ardından da 1 yemek kaşığı dut pekmezi gezdirilir. Hazırlanan hamur dökülür. 250 gram tuzsuz badem hamurun üzerine tek tek dizilir. Üzerinin kızarması için 1 yemek kaşığı pekmez gezdirilir. Hamur 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Ardından 180 derecede 45 dakika pişirilir. Fırından çıkardıktan soğumaya bırakılır. Hazırlanan şerbet üzerine gezdirilir. Şambalimiz servise hazırdır.
İZMİR BİLKAY HANIM'IN MUTFAĞI ŞAMBALİ
Yazar
Etiketler:
İzmir,
İZMİR BİLKAY HANIM'IN MUTFAĞI ŞAMBALİ
delicesine
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder