ANTAKYA GÜL HANIM'IN MUTFAĞI REKABET



ANTAKYA GÜL HANIM'IN MUTFAĞI REKABET

Malzemeler:
1 kg dövülmüş dana eti
1,5 su bardağı ıslatılmış nohut
8 kaşık galeta unu
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
750 gram tuzlu yoğurt veya taze yoğurt

Suyunun yapımı: 2 yemek kaşığı tereyağ içine 2 yemek kaşığı domates salçası koyulur. Üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım tatlı kaşığı karabiber ve tuz eklenir. Ardından sıcak su ilave ettikten sonra kaynamaya bırakılır.

İçinin yapılımı: Küçük bir kap içinde 1 kg kuzu eti , 1 tatlı kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı yenibahar, yarım su bardağı pirinç ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilip karıştırılır.

Yapılışı: Bir kap içinde 1 kg dövülmüş dana eti konulur. Üzerine 8 kaşık galeta unu, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber ilave edip tüm malzemeler karışana kadar iyice yoğrulur. Yoğrulan karışımdan ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Bir tepsi üzerine geçirilen poşet ya da strecin üzerinde yapılan köfteler düz hale getirilir. Hazırlanan iç üzerine koyup, strec yardımıyla iki taraftan
kıvrılır. Ele alıp açık kalan ucu kapatılır. Tavada tereyağ eritilir. Etler dökülür içine ve kızartılır. Suyun içinde dağılmaması için köftelerin iyi kızarması gerekir. Hazırlanan baharatlı salçalı suyun içine kızaran köfteler atılır. Rekabet yemeğimiz servise hazırdır.


0 yorum:

Yorum Gönder