ANTAKYA GÜL HANIM'IN MUTFAĞI PEYNİRLİ HELVA
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 kg tuzsuz peynir
4 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Bir tencere içinde 2 su bardağı irmik, 1 yemek kaşığı tereyağ ile kavrulur. İrmiklerin rengi sararıncaya kadar kavrulur. Şerbetiiçin 4 su bardağı şeker, 6 su bardağı suyun içinde kaynatılır. Şerbetin içine kavrulmuş irmikler dökülür ve karıştırılır. Suyu çekilince, içine dilimlenen peynirler dökülür Ve karıştırılır. Macun kıvamına gelen peynirli helvamız sıcak olarak servise hazırdır.
ANTAKYA GÜL HANIM'IN MUTFAĞI PEYNİRLİ HELVA
Yazar
Etiketler:
ANTAKYA GÜL HANIM'IN MUTFAĞI PEYNİRLİ HELVA,
Hatay
delicesine
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder