ANTAKYA GÜL HANIM'IN MUTFAĞI PEYNİRLİ HELVA

ANTAKYA GÜL HANIM'IN MUTFAĞI PEYNİRLİ HELVA

Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 kg tuzsuz peynir
4 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Bir tencere içinde 2 su bardağı irmik, 1 yemek kaşığı tereyağ ile kavrulur. İrmiklerin rengi sararıncaya kadar kavrulur. Şerbetiiçin 4 su bardağı şeker, 6 su bardağı suyun içinde kaynatılır. Şerbetin içine kavrulmuş irmikler dökülür ve karıştırılır. Suyu çekilince, içine dilimlenen peynirler dökülür Ve karıştırılır. Macun kıvamına gelen peynirli helvamız sıcak olarak servise hazırdır.



0 yorum:

Yorum Gönder