KARS AYTEN HANIM'IN MUTFAĞI BOZ AŞI

KARS AYTEN HANIM'IN MUTFAĞI BOZ AŞI

Malzemeler:
2 Yemek Kaşığı Yarma
1 Kase Taze Fasulye
1 adet Küçük Boy Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Pul Biber
Aş Otu

Yapılışı: Soğan; tereyağında pembeleşene kadar çorbanın pişeceği tencerede kavrulur. Pulbiber eklenir. Tencereye soğuk su ilave edildikten sonra yarma da konur ve karıştırılır. Yeşil fasulyeler de eklenerek kaynamaya bırakılır.
Patates küp küp doğranır. Çorba kaynayınca içine atılır. Aş otu (aroma veren salamura yapılmış bitki) eklenir. Tüm malzemeler pişince ocaktan alınır.
Boz Aşı servise hazırdır.



0 yorum:

Yorum Gönder