İZMİR BİLKAY HANIM'IN MUTFAĞI YOĞURTLU CİĞER

İZMİR BİLKAY HANIM'IN MUTFAĞI YOĞURTLU CİĞER

Malzemeler:
1 kg ciğer
4 adet sivri biber
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı: Derin bir tencere içinde 1 kg ciğer pişmesi için kaynamaya bırakılır. Bir tava içinde zeytinyağı dökülür. Üzerine ince ince doğranmış 1 adet orta boy soğan ilave edilir. Ardından doğranmış 4 adet sivri biberince eklenir. Ve tüm malzemeler kavrulur. Piştikten sonra küçük parçalar halinde doğranana
ciğer, biber ve soğanın üzerine dökülür. İçine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı pul biber ilave edilir. Düz bir tabağa 3 yemek kaşığı yoğurt dökülür. Kavrulan karışım ilave edilir. Yoğurtlu ciğerimiz servise hazırdır.


0 yorum:

Yorum Gönder