MUĞLA NURSEN HANIM’IN MUTFAĞI
TARATORLU BÖRÜLCE
TARATORLU BÖRÜLCE
Malzemeler:
1 kg taze börülce
7 adet yeşil biber
2 adet domates
5 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı koruk ekşisi
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı: Taze börülceler ayıklanır ve üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile haşlanır. Tarator sosu için; 5 diş sarımsak ezilir, 1 adet kuru soğan küçük küçük doğranır. Domatesler rendelenir. 1 çay bardağı zeytinyağında sarımsaklar çevrilip soğanlar eklenir. Yeşil biberler fırında közlenir. Sarımsakla sotelenip pembeleşen soğanlara 3 yemek kaşığı un katılır ve kokusu çıkana kadar kavrulur. 1 yemek kaşığı salça ve koruk ekşisi ilave edilir. Haşlanan taze börülcelerin suyu ile tarator sosun kıvamı seyreltilir. Haşlanmış börülceler sosa atılıp harmanlanır. Közlenmiş yeşil biberlerle süslenir.
Taratorlu Börülce servise hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder