BALIKESİR DİLBER HANIM’IN MUTFAĞI FIRINDA YOĞURTLU İNCİK

BALIKESİR DİLBER HANIM’IN MUTFAĞI
FIRINDA YOĞURTLU İNCİK
Malzemeler:
2 kg tavuk incik
1 kg yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı: Tavuk incikler fırın tepsisine dizilir. Sosu için; 1 kg yoğurt, 2 adet yumurta, 1’er silme tatlı kaşığı karabiber, kimyon, pulbiber ve tuz çırpılır. İnciklerin üzeri yoğurt sosuyla kaplanıp 1 bardak su dökülür. Yemek ortalama 200 dereceki fırında pişirilir. Pişen yemeğin üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı sürülür

0 yorum:

Yorum Gönder