ANTAKYA ESRA HANIM'IN MUTFAĞI ZILK SARMASI



ANTAKYA ESRA HANIM'IN MUTFAĞI

ZILK SARMASI

Malzemeler: 2 demet zılk (pazı) yaprağı, 500 gr. koyun kıyması, 3 su bardağı pirinç, 1 adet
kuru soğan, 5-6 diş sarımsak, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 çorba kaşığı domates salçası, 2
çorba kaşığı tereyağı, 2 tatlı kaşığı nane

Yapılışı: Pazı yapraklarının sapları koparılır ve yumuşayana kadar sıcak suda bekletilir. Pirinç yıkanır ve ayrı bir kaba alınır. Soğan küp küp doğranır ve küçük küçük kıyılan sarımsaklarla birlikte pirince eklenir.

Kıyma harç kabına alınır ve nar ekşisi, domates salçası, tereyağ, nane, karabiber ve tuz eklenip tüm malzeme özdeşleşene kadar yoğrulur.

Sıcak suda bekletilip süzülen pazı yapraklarının boyuna olacak şekilde kıymalı harç yerleştirilir ve sarılır. Tencereye yerleştirilen pazı sarmalarının üzerine bir tabak kapatılır. Biraz tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenerek orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirildikten sonra Zılk
Sarması servise hazırdır.


0 yorum:

Yorum Gönder