TOKAT CANAN HANIM'IN MUTFAĞI GÜL TATLISI

TOKAT CANAN HANIM'IN MUTFAĞI GÜL TATLISI

Malzemeler:
Hamuru İçin;
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
Kabartma tozu
Vanilya
Şerbet tozu
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon

Yapılışı: Şerbeti için; şeker ve su bir tencereye konur ve kaynamaya bırakılır. Şerbet kaynayıp
koyulaşmaya başlayınca bir kaç damla limon eklenir ve altı kapatılır.

Hamur için yumurta, irmik, pudra şekeri, yoğurt ve zeytinyağı karıştırma kabına alınır. Kabartma
tozu ve vanilya eklendikten sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar un koyulur.
Hamura gül rengi veren şerbet otu da eklenerek iyice rengini alana kadar yoğurmaya devam edilir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç içinde yuvarlandıktan sonra düzleştirilir.
Hamura 4 çentik atarak gülün yaprakları oluşturulur. İlk yaprağı kendi çevresinde büktükten sonra
kalan 3 yaprağı üzerine kapatılır.

Hazırlanan gül tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizildikten sonra 170 derece fırında üzeri kızarana
kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz soğuması için dinlendirilir. Şerbeti de döküldükten sonra Gül Tatlısı
servise hazırdır.



0 yorum:

Yorum Gönder