İZMİR ÖZLEM HANIM'IN MUTFAĞI Ispanaklı Kuru Fasulye

İZMİR ÖZLEM HANIM'IN MUTFAĞI Ispanaklı Kuru Fasulye

Malzemeler:

2 Su bardağı kuru fasulye
½ Kilo ıspanak
1 Adet kuru soğan
1 Adet kırmızı biber
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Kimyon

Yapılışı:
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurun. Kırmızı biberi ikiye ayırıp çekirdeklerini temizledikten sonra küçük küçük doğrayıp soğanların üzerine ilave edin. Saplarını ayırdığınız yarım kilo ıspanağı güzelce temizleyip, ince ince doğrayın. Biberler renk değiştirince, ıspanakları ilave edip sönene kadar kavurun. 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip
kavurmaya devam edin. Bir gece önceden ıslattığınız kuru fasulyeleri ilave edip, baharatlarını ve tuzunu da ekleyip bütün malzemeleri kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.



0 yorum:

Yorum Gönder