İZMİR ÖZLEM HANIM'IN MUTFAĞI Enginarlı Pilav

İZMİR ÖZLEM HANIM'IN MUTFAĞI Enginarlı Pilav

Malzemeler:
10 Adet orta boy enginar (ayıklanmış)
3 Su bardağı pirinç
1 Demet dereotu
6 Adet taze soğan
1 Adet kuru soğan
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Adet limon
Tuz
Karabiber
4 Bardak su

Yapılışı:
Enginarları geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Birkaç damla limon suyu ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yemeklik doğradığınız 1 adet kuru soğanı, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. Yıkayıp ılık suda beklettiğiniz 3 bardak pirinci soğanların üzerine ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Enginarları ufak parçalara doğrayıp, pirinçlerin üzerine ilave edin. 6 Adet taze soğanı ince ince
doğrayın. Tuz, karabiber ve taze soğanları tencereye ekleyin. 4 Bardak su ve yarım limon suyunu da malzemelerin üzerine ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pirinçler suyunu çekince altını kapatıp ince ince doğranmış dereotunu ekleyin ve karıştırın.



0 yorum:

Yorum Gönder