TRABZON NERİMAN HANIM'IN MUTFAĞI KUYMAK
Malzemeler;
7 Kaşık Mısır Unu
200 gr Tereyağ
200 gr Telli Peynir veya Dil Peyniri
Yapılışı; Tencerede tereyağı eritilir, mısır unu eklenir ve devamlı karıştırılarak kavrulur. Üzerine koyu kıvamlı olmasına yetecek kadar soğuk su eklenir. Suyu azar azar koyup kıvamını kontrol
etmekte fayda vardır.
Kuymak kaynayıp koyulaşmaya başlayınca içine peynir eklenir. Peynir tamamen eriyip Kuymak iyice koyulaşınca ocaktan alınır.
Kuymak servise hazırdır.
TRABZON NERİMAN HANIM'IN MUTFAĞI KUYMAK
Yazar
Etiketler:
Trabzon,
TRABZON NERİMAN HANIM'IN MUTFAĞI KUYMAK
delicesine
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder