İZMİR RENİN HANIM KABAK PABUÇAKİ
Malzemeler: 250 gram Tulum peyniri,
8 adet kabak,
1 yumurta
pul biber,
zeytinyağı,
dereotu
İçinin yapımı: 250 gram tulum peyniri rendelenir. Dereotu doğranır. 1 yumurta kırılır. Çatal yardımıyla tüm malzeme karıştırılır.
Yapılışı: Yıkanıp, temizlenen 8 adet kabak üzerine çıkacak kadar su dolu tencere
haşlanır. Kabakların içi oyulacağı için çok yumuşamadan haşlanmasına dikkat
edilir. Kabaklar uzunlamasına kesilir. Tatlı kaşığı yardımıyla içleri oyulur. Oyulan
kabaklar tepsiye dizilir. Hazırlanan iç malzemesi ile kabakların üstleri doldurulur.
Ardından kabakların üzerine kırmızı pul biber ve zeytinyağı dökülür. 180 dereceye
getirilmiş fırına verilerek pişirlir. Fırından çıkarılan kabak pabuçakimiz servise hazırdır.
İZMİR RENİN HANIM KABAK PABUÇAKİ
Yazar
Etiketler:
İzmir,
İZMİR RENİN HANIM KABAK PABUÇAKİ
delicesine
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder