BOZCAADA OYA HANIM’IN MUTFAĞI
KUZU ETLİ REZENE
Kuzu etli rezene için gerekli malzemeler:
1 kilo kuzu kuşbaşı
2 bağ rezene
2 adet soğan
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
2 adet limon
½ çay bardağı su
Yapılışı:
İki adet kuru soğan yemeklik doğranır ve kavurulur. Bir kilo kuzu kuşbaşı soğanlarla buluşturulup karıştırılarak kavurulur. İki bağ rezenenin yaprakları ayıklanır, sapları doğranır. Ayıklanan yapraklar ve doğranan saplar kavrulan et ve soğanla buluşturularak karıştırılır. Rezene, et ve soğana su eklenerek pişirilmeye başlanır. Yemeğin terbiyesi için iki limon sıkılır, üzerine iki yemek kaşığı un ve yarım çay bardağı su koyularak çırpılır. Hazırlanan terbiyeye yemeğin suyu eklenip karıştırılır. Limonlu unlu terbiye yemeğimize katılarak karıştırılarak pişirilir.
Kuzu etli rezene sunuma hazırdır…
BOZCAADA OYA HANIM’IN MUTFAĞI KUZU ETLİ REZENE
Yazar
Etiketler:
BOZCAADA OYA HANIM’IN MUTFAĞI KUZU ETLİ REZENE,
Çanakkale
delicesine
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder